ФСБ готувала операцію з дискредитації українських ЗМІ

СБУ викрила інформаційну операцію російських спецслужб, спрямовану на дискредитацію української журналістики, силових структур і політики держави щодо свободи слова

Про це повідомляє у Facebook прес-служба СБУ.

Користуючись необізнаністю російськомовних інтернет-користувачів щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби публікують статті вигаданих "авторів" із фейковою інформацією начебто з іноземного джерела. У подальшому ці публікації поширюють на проросійських інформаційних ресурсах.

Так, СБУ помітила "журналіста" Юрія Абрамовича, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі "Антифашист", і його останній матеріал "Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой". У статті йдеться про нібито репортаж (насправді відсутній) німецької телерадіокомпанії ARD про роботу українських журналістів.

"Автор" ототожнює себе з німецькою журналістикою, більшість його матеріалів стосується так званого "німецького бачення" ситуації в цілому у світі, зокрема, в Україні. Водночас, жодної статті Абрамовича у німецькомовних виданнях не знайдено, натомість його ім’ям підписані 652 антиукраїнські публікації на "Антифашисті".

У відкритих джерелах інформацію про особу Юрія Абрамовича не знайдено. Існує ймовірність, що він належить до категорії "фейкових зарубіжних кореспондентів", яких використовують кремлівські видання для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами.