Після сутичок у Шарлотсвіллі музичний сервіс Spotify видалив расистські гурти

Стрімінговий музичний сервіс Spotify видалив зі свого каталогу виконавців, які підтримують расизм

Про це повідомляє ВВС.

Таке рішення компанія ухвалила після сутичок між расистами та антирасистами в американському Шарлотсвіллі, що призвели до загибелі однієї людини та десятків поранених.

Список 37 таких груп, що розмістили свої пісні на стрімінговому сервісі, з'явився на порталі Digital Music News. Менш ніж за дві доби Spotify оголосив, що деякі з цих груп було видалено з доступного для США каталогу музики.

Компанія також має намір розглянути можливість видалення інших подібних груп. Аудиторія Spotify налічує понад 140 млн користувачів по всьому світу.

Spotify - не єдиний сервіс, який обмежив послуги для расистів. Онлайн-майданчик для оренди приватного житла Airbnb назавжди заборонив використання свого ресурсу апологетам ідеї про перевагу білих.

Сервіс онлайн-платежів PayPal планує заборонити переказ коштів групам, які пропагують ненависть і насильство.

Також не залишилися осторонь Twitter, LinkedIn і компанія із захисту даних в інтернеті Cloudflare. Всі вони або обмежили надання послуг людям і групам, які сповідують подібну ідеологію, або видалили матеріали, що закликають до ненависті і насильства.

Незабаром після подій у Вірджинії компанія GoDaddy відмовила в хостингу сайту американських неонацистів Daily Stormer, після чого той переїхав на в доменну зону .ru, зареєструвавшись через компанію Ru-Center.

Однак Роскомнадзор розпорядився припинити делегування домена у зв'язку з тим, що ресурс пропагує неонацистську ідеологію.

Краудфандінговий сайт GoFundMe закрив сторінку кампанії зі збору коштів для 20-річного Джеймса Алекса Філдса, який на автомобілі в'їхав у натовп людей в Шарлоттсвіле, які протестували проти проведення маршу ультраправих.