"ІД" фінансувала теракти в Європі через фірми в Британії, - The Sunday Times

Терористична організація "Ісламська держава" фінансувала теракти в країнах Європи та доставку військового обладнання в Іспанію через мережу компаній, які працюють в Кардіффі (Вельс, Велика Британія)

Про це з посиланням на документи ФБР повідомляє поважне британське видання The Sunday Times.

Так, через афілійовані фірми 32-річному американському екстремісту Мохаммеду Елшінаві в американський штат Меріленд перевели тисячі фунтів.

"Для злочинної схеми використали компанію Ibacstel Electronics, через яку відправили в цілому $7,7 ти. Ці гроші призначалися для завдання збитків або терористичного нападу в США. Операції "ІД", які проходять через Кардіфф, включають замовлення на блокування помилок у комп'ютерних системах, а також на програмне забезпечення, що допомагає запускати ракети ", - повідомляє видання.

Документи американських судів, на які посилається The Sunday Times, показують шлях, який пройшли пов'язані з вельськими компаніями люди для маскування підготовки злочинів.

Також видання зазначає, що через компанії в Кардіффі терористи доставили до Іспанії безпілотні літальні апарати для спостереження. За твердженням ФБР, ці БПЛА здатні ідентифікувати розташування цілей.

З американських судових документів випливає, що поставку організували влітку 2015 року на адресу в Мадриді. При цьому незрозуміло, хто отримав замовлення та чи залишилося обладнання в країні.