У зоні АТО спіймали бойовика, який обстрілював Мар'їнку

На автовокзалі Волновахи Донецької області поліцейські затримали чоловіка, який улітку 2015 року в складі проросійської банди стріляв по Мар'їнці з мінометів

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

Двічі судимий  31-річний мешканець Волноваського району приєднався до незаконного збройного формування влітку 2015 року за пропозиції свого двоюрідного брата. Чоловіка, який раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі за розбійний напад та крадіжку, привабила зарплатня у 50 тис. руб., проте надалі він отримував вдвічі менше.

Бойовик отримав позивний "Рудий" і кілька місяців служив у с. Петрівка під Донецьком, де стріляв 120-мм мінами в бік Мар’їнки. На питання, чи не шкода йому було обстрілювати мешканців свого ж району, відповів, що шкода, проте "чого не зробиш заради грошей". За словами найманця, їм казали, що стріляють вони не по самому місті, а біля нього, проте всі розуміли, що це не так.

Форми ані в нього, ані в його товаришів не було - таку "розкіш" мали тільки російські найманці. Коли його "колеги" почали масово гинути, злочинець злякався і втік до мами. Біг лісосмугами до Зачатівки, два тижні йшов пішки. Тікаючи, викинув посвідчення про службу у НЗФ.

Повернувшись додому, він вчинив інший злочин – обікрав рідну тітку, за що отримав третю судимість. Відбувши покарання, звільнився та знову потрапив у коло зору правоохоронців.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 260 ч. 2 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Зловмиснику загрожує до 8 років ув'язнення.