"Укртрансгаз" через затримку із закупівлями розробляє спецплани. Документ

ПАТ "Укртрансгаз" через затримку проведення планових ремонтів газоперекачувальних агрегатів доручив розробити спецплани з обслуговування об'єктів газотранспортної інфраструктури

Про це йдеться у фотокопії документа, який оприлюднив на своїй сторінці у Facebook голова профспілки ПАТ "Укртрансгаз" Віктор Гончаров.

"По причині затримки в поставках запчастин та необхідних МТР, враховуючи поточний стан виконання інших робіт, з метою безумовного забезпечення роботи компресорних станцій", - говориться в документі ПАТ "Укртрансгаз", який є в розпорядженні редакції.

Через затримку із закупівлями газотранспортний оператор має розробити та провести заходи зі збільшення тривалості міжремонтного періоду.

За словами голови профспілки ПАТ "Укртрансгаз" Віктора Гончарова, на сьогоднішній день підприємство використовує МТР з аварійного запасу, що є неприпустимим напередодні початку опалювального сезону.

Одночасно з цим, збільшення обсягів транзиту через українську газотранспортну систему також вимагає проведення належної підготовки компресорних станцій.

Згідно оперативних даних ПАТ "Укртрансгаз", транзит природного газу через газотранспортну систему (ГТС) України 17 серпня становить 304,2 млн куб м, що є максимальним добовим показником з січня 2017 року. Перевищення планки транзиту 300 млн куб м в поточному році було зафіксовано лише протягом п'яти діб наприкінці січня.

Додамо, 1 серпня 2017 року було звільнено головного інженера ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Бурака, який доповів у липні на засіданні РНБО України, про незадовільний стан підготовки національної газотранспортної системи до опалювального сезону.