Росія готується до великої війни із Заходом, - Турчинов

Російсько-білоруські стратегічні командно-штабні навчання "Запад-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

Він зазначає, що навчання охоплять майже всю територію європейської частини Росії. У них братиме участь не тільки армія, а й Росгвардія, МВС, ФСБ, МНС. Реальна чисельність учасників усіх заходів, котрі матимуть місце під час навчань, - 230-240 тис. людей, більш ніж 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів, близько 40 кораблів і підводних човнів.

"До великої війни готуються не збройні сили Росії, а вся Російська держава з відповідними витратами матеріальних і інших ресурсів. Тож під час навчань "Запад-2017" Кремль перевіряє, наскільки (його - ред.) збройні сили і держава загалом готові до великої війни з Заходом", - наголошує Турчинов.

За його словами, йдеться не про звичайний захід бойової підготовки, а про вияв готовності керівництва Росії жорство реагувати на будь-які спроби міжнародного співтовариства не допустити "чергові військові авантюри Кремля на пострадянському просторі".

"Отже, вже в окресленій часовій перспективі не виключені нові спроби російського військового втручання в справи України, Білорусі, країн Південного Кавказу і Центральної Азії", - пише Турчинов.

В зв'язку з цим секретар РНБО вважає, що навчання "Запад-2017" - "це черговий російський крок на посилення конфронтації в Європі, що вимагає дуже серйозної реакції і з боку країн Заходу, і України".