США відправили Україні першу партію антрацитового вугілля

У морському порту міста Балтімор відбулась церемонія відправки американського енергетичного вугілля для потреб ПАТ "Центренерго"

Про це повідомляє у Facebook Посольство України в США.

З американської сторони участь у заході взяли заступник міністра торгівлі США Ізраель Ернандес, помічник міністра енергетики США з міжнародних питань Уелс Гріффіт та керівництво компанії "XCoal".

Відправка енергетичного вугілля в Україну була започаткована угодою між українською державною компанією "Центренерго" та американською компанією "XCoal Energy and Resources", як результат домовленостей досягнутих з адміністрацією США під час візиту президента Петра Порошенка 20 червня до Вашингтона.

"Як раніше повідомляло посольство, Сполучені Штати стали надійним джерелом постачання вугілля в Україну після того як Росія захопила контроль над значними запасами вугілля на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Посольство каже, що продовжує роботу з американськими партнерами для забезпечення більшої енергетичної безпеки нашої країни, підвищення стабільності функціонування енергетичного сектору, а також сприяння притоку іноземних інвестицій в українську економіку.