Апеляційний суд пояснив "помилування" бразильського бойовика "ДНР"

Апеляційний суд міста Києва скасував рішення Печерського суду щодо терориста "ДНР" та "ЛНР", громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, через незаконність попереднього вироку

Про це повідомляє Апеляційний суд міста Києва у мережі Facebook.

В Апеляційному суді пояснили, що рішення про скасування вироку Печерського суду було ухвалене у зв'язку з тим, що вирок Печерського суду щодо Рафаеля Маркуса Лусваргхі не відповідає вимогам законності.

"Судом апеляційної інстанції встановлено, що вирок суду першої інстанції щодо Рафаеля Маркуса Лусваргхі не відповідає вимогам законності", - йдеться у повідомленні.

Тобто, вирок щодо бразильського найманця з "ДНР" був ухвалений з порушенням чинного законодавства.

Так, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва встановила, що Печерський суд порушив право обвинуваченого Лусваргі на захист.

В даний час, бразильцю Лусваргі продовжили запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб, починаючи з 17 серпня по 15 жовтня.

  • Перед цим Лусваргі присудили 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Підсудний повністю визнав свою провину та заявив, що розкаюється.
  • Прокуратура звинувачувала його в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України - участь у терористичній групі чи терористичній організації (від 8 до 15 років ув'язнення) та участь в діяльності не передбачених законом збройних формувань (від 3 до 8 років).
  • Доказами у суді стали численні публічні ролики, розміщені на YouTube, на яких Лусваргі в лавах російсько-терористичних військ розповідає про свої злочини.
  • Бразилець - прибічник сталінізму, нацизму та російського євразійства. Він був затриманий в аеропорту "Бориспіль", коли прибув із Бразилії 6 жовтня 2016 року. 
  • 17 серпня Апеляційний суд Києва звільнив з-під арешту бразильського бойовика "ДНР".