Мігранти із Сирії намагаються потрапити до ЄС через Чорне море

За останній тиждень в Румунії перехопили два човни з мігрантами, через це уряд країни боїться появи нового міграційного маршруту

Про це повідомляє Balkan Insight.

Румунська берегова охорона перехопила два човни з мігрантами із Сирії та Іраку в Чорному морі. Видання зазначає, що така активність є незвичною для регіону.

Після перехоплення затримали двох громадян Туреччини, а декількох громадян Болгарії та Кіпру взяли під варту через підозру у торгівлі людьми.

Ці човни були першими, які перехопили починаючи з червня 2013 року. За інформацією агентства Frontex та румунських прикордонників, країна поки що реєструє масового потоку біженців, однак цифри стрімко зростають.

"Мережі контрабандистів випробовують нові маршрути, а один з них - Чорне море та Румунія", - сказав представник румунської імміграційної інспекції.

"Вони намагалися робити це і раніше. Вони відправляють невеликі групи, щоб перевірити територіальні води, але відмовляться від подальших спроб, якщо побачать, що маршрут не працює", - пояснив він.

В серпні на півдні Іспанії до пляжу міста Кадіз приплив гумовий човен з кількома десятками нелегальних мігрантів. Висадка біженців сталася серед білого дня на очах шокованих туристів.

В липні італійський уряд погрожував закрити порти і конфіскувати рятівні судна, що належать допомоговим агенціям, на яких прибувають біженці із Лівії.