1,4 млрд на новий патронний завод виділили з конфіскованих коштів Януковича, - Порошенко

В 2017 році з державного бюджету на закупівлю озброєння і техніки для збройних сил України виділено 1,6 млрд грн, на будівництво патронного заводу -1,4 млрд грн

Про це заявив президент Петро Порошенко під час виступу на Хрещатику з нагоди Дня Державного Прапора, передає Еспресо.TV.

"На закупівлю і модернізацію нових зразків озброєння і військової техніки піде зараз 1 млрд 600 млн грн, ще 1 млрд 400 млн грн - на будівництво заводу з виробництва боєприпасів на основі новітніх технологій", - сказав він.

Порошенко нагадав, що загалом в держбюджеті-2017 на потреби Збройних сил передбачено 64,5 млрд грн. Він зазначив, що це в кілька разів більше, ніж перед війною.

"Ресурс наш обмежений, але ми навчилися використовувати його ощадливо, економно та відповідально. Як наслідок - ми зараз стримуємо армію, яка в 5 разів більше, ніж наша, чий бюджет в 10 разів більше, ніж наш", - сказав президент.

Глава держави наголосив, що збільшення фінансування оборонної галузі стало можливим "за рахунок коштів, які були повернуті українському народу від вкрадених Януковичем і попередньою владою".