"Я хочу як батько". Аваков розповів про сина закатованого "ДНР" Героя Рибака

Арсен Аваков розповів, як він вперше зустрівся з сином героя України Володимира Рибака - Юрієм, та як його син став поліцейським

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Володимира Рибака вбили на самому початку "російської весни" в 2014 році. У Горлівці. Після організованого шабашу російських сил - він, один з небагатьох в той час і в тому місці, хто знайшов в собі дух протестувати проти піднятого над міськрадою Горлівки прапора "ДНР", - згадує Аваков.

"Минув час. Це був початок 2015 року. Ми тоді почали робити перші кроки по створенню нової патрульної поліції. До мене на зустріч попросилася Олена, дружина загиблого героя", - розповідає Аваков.

Тоді же, за його словами, він зустрівся з сином загиблого героя, який виявив бажання служити, як його батько.

"Я хочу як батько. Адже він стільки років пропрацював у карному розшуку і пішов, тому що система почала розвалюватися. Активно критикував існуючий порядок речей і виступав за зміни. І ось тепер ці зміни почалися - як я можу не піти", - сказав тоді Юрій Рибак міністру МВС.

За словами Авакова, досвіду в нього тоді було не багато, але він був рішуче налаштований почати свій шлях у новій поліції.

"Я тихенько стежив з боку - переживав, а раптом хлопець не готовий .. і радів, що не помилився. Це було по життєвому дуже правильно і гідно з боку Юри", - розповідає міністр.

"Для мене це - історія гідності і честі. Історія випробування. Для мене це історія боргу перед державним прапором, за який загинув батько, історія про боротьбу за Україну" , - пише Аваков.