Визволителі Донбасу урочисто підняли Державний прапор України

П'ятеро українських військових-визволителів населених пунктів Донбасу урочисто підняли державний прапор над Софійською площею

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України взяв участь президент України Петро Порошенко.

"Російських окупантів корчить від українського прапору, як чортів від ладану. Тому вони кинули за ґрати кримчанина Володимира Балуха за те, що він на кримській землі, над своєю домівкою вивісив український прапор. Балух знав чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним і Крим буде вільним від Росії і її зелених чоловічків", - заявив Порошенко.

Порошенко заявив, що доля незалежної держави залежить від кожного з нас.

"Але головним її гарантом є наші Збройні Сили України, Національна гвардія, інші силові структури, які боронять країну від російської агресії", - відзначив глава держави.

Від відзначив, що саме тому почесна місія підняти Державний Прапор сьогодні заслужено випала п’ятьом воїнам-визволителям Луганщини та Донеччини.

"Це вони 2014 року звільнили від окупації більшу частину Донбасу, сотні українських населених пунктів. Полковник Давид Чубінашвілі. Майор Євген Коваль. Капітан Роман Скробака. Лейтенант Тарас Кучма. Старшина Кирило Щукін. Ризикуючи життям, вони свого часу встановлювали синьо-жовтий прапори над Золотим, Красним Лиманом, Чорнухіним, Станицею Луганською, Торецьком", - виголосив Порошенко.