Відомий російський режисер заявив, що Путін є спадкоємцем терористів-більшовиків

Відомий російський кінорежисер Іван Вирипаєв написав відкритого листа діячам культури Росії у зв'язку з арештом свого колеги Кирила Серебрєннікова

Його звернення опубліковане на сайті "Еха Москви".

"Але основна проблема в тому, що у свідомості росіян і багатьох діячів культури, "більшовизм" не дорівнює фашизму. І в цьому, мабуть, головна проблема Росії і у внутрішній побудові свого суспільства і в комунікації з іншими країнами, особливо країнами Європи", - заявив Вирипаєв.

Він заявив, що сьогоднішня влада (Росії, - ред.) є спадкоємицею незаконної злочинної влади, яка досі утримує контроль над суспільством з часів Жовтневої революції.

"Сьогоднішня влада є прямою спадкоємицею терористичного угруповання "більшовиків", яке незаконно прийшло до влади. У всякому разі, офіційної відмови від діяльності комуністичного режиму та його атрибутів, визнання незаконним правління цього режиму, визнання його злочинним і заборони його атрибутів і символів не відбулося", - написав Вирипаєв.

Він заявив, що "єдиний шлях до звільнення нашого багатостраждального народу від ярма правлячої влади, це зміна цієї влади і зміна основної ціннісної парадигми, яка лежить в основі життєдіяльності цієї країни".

Вирипаєв закликав діячів культури сприяти максимальному зниженню рейтингу Путіна перед виборами 2018 року.