У Москві затримали більше 10 учасників акції проти обмеження інтернету

У Москві на проспекті академіка Сахарова під час акції "За вільний Інтернет" затримали двох активісток із символікою ЛГБТ

Про це повідомляє Дождь.

Між тим "ОВД-Інфо" повідомляє про затримання члена руху "Відкрита Росія" Сергія Єрмакова. На відео, опублікованому в Facebook, Єрмаков перебуває у поліцейському автобусі і каже, що його затримали "незрозуміло за що".

Також повідомляють про затримання кількох людей, які вийшли з плакатом на підтримку журналіста "Нової газети" Алі Феруза. Всього затримано 11 осіб, їх посадили до автозаку і відвезли до ОВД "Красносельський". 

На акції затримані активістки "Альянсу гетеросексуалів і ЛГБТ за рівноправність" Олександра Алексєєва і Марія Скачкова. За їхніми словами, вони прийшли на мітинг з прапором, його спробували відібрати націоналісти, після чого поліція затримала активісток.

Раніше стало відомо, що поліцейські вирізали слово "гади" з банера "Інтернет не заберете, гади" перед початком мітингу.

Мітинг "За вільний інтернет" узгоджений з московською владою, він проходить на проспекті Сахарова. Організаторами акції – ПАРНАС, "Піратська партія" і "Лібертаріанська партія", а також "Відкрита Росія", "Роскомсвобода" та інші.