В уряді розповіли, як зменшити витрати газу на 50% за 3 роки

Україна може зменшити витрати газу на 50% до 2020 року завдяки встановленню прибудинкових індивідуальних теплових пунктів

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-центр урядового порталу. 

Він зазначив, що протягом року необхідно забезпечити оселі українців будинковими лічильниками, а протягом двох років - лічильниками гарячої та питної води, адже це дозволить заощадити 20% витрат.

"Встановлення прибудинкових індивідуальних теплових пунктів, які регулюють кількість подачі енергоносія, заощаджує ще 15-17% витрат. До 2020 року поставили завдання зменшити приблизно на 30% загалом по країні споживання газу, який витрачається на виробництво тепла", - наголосив Зубко.

Таким чином, за його словами, до 2020 року можна буде зменшити витрати газу до на 50%, тобто з 18 до 9 млрд куб. м.

"Там, де здійснили санацію та реновацію будівель, бачимо зменшення витрат на 65%. Для глобальної модернізації житлового фонду потрібні 10 років, наполегливість і бажання. Скажу відверто, українські громади та ОСББ із цим справляються", -  підсумував Зубко.