Ціни на автогаз побили рекорд і майже досягнули 17 гривень за літр

Ціни на скраплений газ протягом вихідних зросли на 0,5-1 гривню за літр та досягнули нової рекордної позначки - 16,99 гривень за літр

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на аналітика консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександра Сіренко.

За його інформацією, в національних мережах АЗС ОККО, WOG і SOCAR автогаз подорожчав на 50-54 копійки за літр і коштує 16,49 гривні за літр. На інших заправках паливо подорожчало на 1 гривню і більше, його вартість складає 16,20 гривні за літр ("НК "Народна"), 16,39 гривні за літр (AMIC), 15,99 гривні за літр ("Манго Трейд") та 15,20 гривні за літр ("Укрнафта" і "Авіас").

В регіональних мережах АЗС "Нефтек" і "РУР Груп" ціни на автогаз зросли до 16,99 гривні за літр.

Причини зростання цін - високий рівень споживання газу, дефіцит його постачання, а також брак потужностей на ринку для зберігання цього виду палива.

Аналітик пояснив, що російська компанія "Роснефть" не виконує належним чином свої зобов'язання та несвоєчасно відвантажує зріджений газ на адресу українських споживачів, це створює дефіцит палива.

Читайте також: Чому дорожчає газ на авто та на що чекати водіям

Також українські компанії не побудували в достатній кількості газонаповнювальних станцій для зберігання палива і створення запасів на випадок його тимчасового дефіциту.