Екс-журналіст Еспресо завдяки спецоперації з дружиною врятував 2 людей з полону бойовиків

Колишньому журналісту Єгору Воробйову та його дружині Олені Солодовниковій вдалося звільнити з полону терористів двох журналістів

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив громадський діяч, колишній журналіст Еспресо Єгор Воробйов.

Під час боїв за Іловайськ його разом з оператором відправили до Донецької області, щоб відзняти діяльність української армії. Втім 31 серпня він потрапив у полон бойовиків "ДНР" та пробув там понад місяць.

Журналіст пояснив, що йому зрештою вдалося викликати співчуття до себе з боку окупантів, переконавши їх, що він не становить загрози. 

Він також прокоментував інформацію про те, що його дружина Олена Солодовникова у 2014-2015 роках була співробітником російського пропагандистського каналу "НТВ". 

"Коли мене обміняли і я повернувся з полону, (речник презиента, - ред. )Святослав Цеголко запросив нас з дружиною до себе. Тоді ще знаходилися кілька журналістів у полоні й він запропонував мені зайнятися звільненням за допомогою СБУ", - наголосив Воробйов.

Він зауважив, що саме тоді й вирішили зробити так, щоб дружина потрапила працювати на "НТВ". Втім, вже взимку 2015 року через цю роботу та її перемовини з людьми, які впливали на процес, вдалося звільнити журналіста з луганського полону. 

"Завдяки роботі вона змогла отримати доступ на непідконтрольну Україні територію. Вона дістала інформацію, яка була потрібна, знайшла місцерозташування двох заручників", - підсумував Воробйов.

Він додав, що співпраця дружини з "НТВ" припинилася у травні 2015 року, коли російським кореспондентам заборонили працювати в Україні. Завдяки їхній роботі вдалося звільнити з полону двох журналістів.