Експерти порахували ботів на сторінці Порошенка у Facebook

У президента Петра Порошенка знайшли більше 1500 роботів-спамерів, вони написали кожен шостий коментар на його сторінці у Facebook

Про це повідомляє Voxukraine.

"Вітаю з Днем незалежності України! Бажаю миру та єдності. Слава Україні! "- ці традиційні рядки з'явилися в офіційному аккаунті президента України Петра Порошенка 24 серпня 2014 року. А ось реакція на тривіальне привітання виявилася досить незвичайною", - пишуть журналісти.

Так, це повідомлення набрало більше 500 коментарів, майже 1400 репостів і 10 тис. лайків. Крім того, цей запис є абсолютним рекордсменом за кількістю коментарів, які залишили боти: 111 дописів, або 21%.

Ще більш несподіваним є те, що кількість негативних коментарів під цим постом від ботів майже вдвічі перевищило позитивні. Лише 27% від "армії" ботів на сторінці у Порошенка залишають позитивні відгуки, 29% ботів робили дописи виключно з критикою та проявом агресії, 44% від "ботовійська" робить, як позитивні так і негативні дописи, які в цілому можна окреслити як нейтральні.

За час президентства Петра Порошенка більше 79 тисяч унікальних Facebook-користувачів написали хоча б один коментар на його офіційній сторінці. Всього вони зробили близько 176 тисяч записів.

Дослідження показали, що 98% коментаторів (77,5 тис.) - реальні люди.

З іншого боку, решта 2% (1500) були значно продуктивніші. Вони залишили близько 26 тисяч коментарів, або 15% від всіх дописів. Себто кожен шостий коментар під постами президента залишений ботами.