Facebook щодня закриває близько 1 млн акаунтів

Служба безпеки Facebook щодня закриває близько 1 млн акаунтів, більшість із яких створена спамерами, шахраями і хейтерами

Про це повідомляє CNBC.

"Ми закриваємо так багато акаунтів в день, щоб максимально прибрати з платформи соцмережі спам,фальсифікацію та мову ненависті"- говорить керівник відділу безпеки Facebook Алекс Стамос.

Тим не менш, серед  2 мільярдів постійних користувачів неможливо зловити всіх "суб'єктів загрози", і іноді вилучаються акаунти, текстові публікації та відеоролики, які, як виявляється згодом, не порушують правил Facebook.

"Коли ви маєте справу з мільйонами взаємодій щодня, застосовувати правила безпеки зовсім без промахів фактично неможливо", - стверджує Стамос.

Тим часом Facebook неодноразово стикався з критикою щодо слабкого захисту соцмережі, що дозволяє терористичним організаціям легко поширювати свої дані та планувати напади.

На закиди опонентів Стамос відповідає, що політика безпеки повинна співвідноситися з законодавством сотні країн, користувачі яких мають свої профілі.

"У деяких країнах дуже складно визначити поняття хейтерства", - пояснив Стамос. Колегу підтримав засновник Facebook Марк Цукерберг, який пообіцяв, що візьме на роботу 3 тис. додаткових працівників, обов'язком яких буде вилучення образливого і дискримінаційного контенту.

Відомо, що у Facebook існує безліч ботів,і сторінка Президента України Петра Порошенка не стала виключенням. На його сторінці виявили більше 1500 роботів-спамерів, які написали кожен шостий коментар під його постами у Facebook.