Нардеп звинуватив Freedom House в роботі на Кремль через "російський Крим"

Голова постійної делегації України в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв вважає, що міжнародна організація Freedom House позначила Крим "частиною Росії" на карті в одній із своїх доповідей

Про це він написав у Facebook.

"У мене немає слів. Одна з найвідоміших правозахисних організацій Freedom House на карті прикріпила Крим Росії. Особливий цинізм ситуації додає назва доповіді - "Подвійні загрози глобальній демократії". 
https://freedomhouse.org/r…/freedom-world/freedom-world-2017. Це не вперше Freedom House потурає російським окупантам. Минулого року я помітив таку саму ганьбу на мапі в англійському соборі у Солсбері. Тоді цинізму додало розташування монітору з "російським" Кримом в трьох метрах від оригіналу Магна Карти - першого в Європі біллю про права. В соборі я написав скаргу, але хтось у Freedom House продовжує наполягати на тому що вони, на жаль, виправдовують це грубе порушення міжнародного права", - написав Ар'єв.

У Freedom House Україна не забарились з відповіддю та звинуватили Ар'єва у брехні.

Співробітник Freedom House Україна Зорян Кісь написав у Facebook: "У мене немає слів - народний депутат України Володимир Ар'єв банально бреше, намагаючись дискредитувати міжнародну організацію. 
Попри те, що спростування і пояснення існує вже рік".

Зазначимо, що інфографіка Freedom House репрезентує території, а не держави, тобто графіка показує, що в Криму ситуація з демократією така ж, як і в Росії, а не те, що Крим є частиною Росії.

"Ок, але тоді виходить що окупований Донбас "частково вільний", бо не виділений в окрему територію, яка не контролюється урядом України. Тому, відмовка не приймається - принципи порушені за будь-яких обставин", - прокоментував Ар'єв.