Японія через Google на кілька годин втратила доступ до інтернету

Японія на кілька годин залишилася без стабільного доступу до інтернету через "крихітну" помилку Google

Про це повідомляє TNW.

Вранці 25 серпня жителі Японії почали повідомляти про проблеми з підключенням до інтернету. 

О 12:22 за місцевим часом почалися неполадки у користувачів провайдера OCN: більше 7,5 мільйонів людей і 480 тисяч організацій повністю втратили підключення. Тоді ж недоступними виявилися мережі корпорації KDDI, якій належить третій в Японії оператор мобільного зв'язку.

Близько 13:00 фахівцям вдалося полагодити мережі провайдерів.

Проблеми з підключенням до великих сервісів зберігалися протягом години, до нішевих - протягом трьох годин. За цей час акції компанії SecuAvail, що спеціалізується на кібербезпеці, виросли на японській біржі Jasdaq на 10%.

Японські міністерства оголосили про запуск розслідування інциденту. Власне розслідування ситуації почали і служби безпеки потерпілих провайдерів. Їх дані вказали на помилку в мережах Google, через які почала перенаправляти трафік американська корпорація Verizon, хоча мережі Google не були для цього призначені.

26 серпня прес-секретар Google визнав відповідальність компанії за масову мережеву блокаду в Японії. За його словами, на усунення помилки пішло не більше восьми хвилин. Представник Google також вибачився за всі "незручності і тривогу" і пообіцяв, що в майбутньому подібне не повториться.