Засуджений до 15 років кримчанин звернувся в ООН і оголосив голодування

Засуджений окупантами на 15 років кримчанин Руслан Зейтуллаєв звернувся до ООН і оголосив голодування

Про це повідомляє постійне представництво України в ООН у Twitter.

Кримчанин Зейтуллаєв, якого незаконно засудив оккупантський суд, направив ООН відкритий лист із закликом продовжити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів та дотримання прав кримськотатарського народу.

"Виходячи з того, що більш як три роки на території Криму. Коли фактично Кримський півострів опинився у правовому полі Російської Федерації та ім'ям Росії приймаються незаконні і неконституційні рішення ... у своєму зверненні прошу вас продовжувати чинити всебічний тиск на уряд Російської Федерації до повного звільнення всіх незаконно ув'язнених у в'язницях громадян України та дотримання прав і свобод кримськотатарського народу", - наголосив Зейтуллаєв.

Він вказав, що незаконні рішення в Криму ухвалюють у сфері "боротьби з екстремізмом та тероризмом, правил проведення мирних зібрань, визнання Меджліса кримських татар екстремістською організацією, порушення кримінальних справ та обшуків у журналістів,  викрадення та переміщення на територію РФ громадян України" і зазначив, що, перебуваючи у СІЗО №1 Ростова-на-Дону, оголошує безстрокове голодування.