90 обшуків у Миколаєві: прокуратуру та СБУ цікавить угрупування "Мультика", - ЗМІ

На думку правоохоронців, фігурантів сьогоднішніх масових обшуків у Миколаєві об'єднує приналежність до "організованої злочинної групи (ОЗГ)" Михайла Тітова, більше відомого як "Мультик"

Про це повідомляє ПреступностиНЕТ.

Обшуки проводяться, зокрема, в офісі Тітова, розташованому на 3-му поверсі над піцерією Chelentano й кондитерської "Цукерка". Також прокуратура прийшла за адресою, де офіційно прописаний підприємець.

Окрім того, слідчі дії відбуваються сьогодні у керівників фракції партії "Опозиційний блок" в Миколаївській міській (Ігоря Дятлова) та обласній (Володимира Фроленка) радах. Водночас, сам Дятлов, за інформацією видання, наразі перебуває у Києві.

Завітали правоохоронці й до окремих депутатів від обох фракцій "Опоблоку".

В ухвалі суду, яка, зокрема, дозволяє обшук за місцем проживання депутата "Опоблоку" Андрія Яковлєва так і зазначено: він підозрюється у тому, що є "учасником злочинного угруповання Тітова М.М.".

Обшуки також були проведені у відомого миколаївського бізнесмена Олексія Пелипаса ​​і директора автосалону Mercedes Аліко Чхартішвілі.

Крім депутатів і бізнесменів, слідчі дії на даний момент також проводяться відносно відомих у Миколаєві адвокатів. Наприклад, з обшуком прийшли до  засновника юридичної фірми "Магістр", адвоката Василя Калаянова.

Прокуратуру також цікавлять ділові партнери Тітова - Дмитро Леонов й Михайло Нікулін. А також компанії "Техноконтракт" і "Центрліфт".

Перші обшуки розпочалися о 6-й годині ранку.

"Вже зараз зрозуміло, що дана справа стане найгучнішою за усю історію Миколаєва - одних тільки обшуків в місті одночасно проводиться 90! Справу ініціював особисто генпрокурор Луценко. Серед підозрюваних - відомі депутати, підприємці, адвокати. До слідчих дій залучені десятки слідчих як з Миколаєва, так і з інших міст України - Києва, Запоріжжя, Маріуполя і т. д. Фізичну охорону здійснює спецназ СБУ, також з інших міст України - миколаївських навіть не залучали. Усе це свідчить про безпрецедентність заходів, що проводяться", - зазначає Novosti-N.

1 липня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що Миколаєвом править кримінальний авторитет "Мультик". Про це він сказав під час свого візиту до Миколаєва, спілкуючись з учасниками протесту біля будівлі прокуратури області та пояснюючи, чому призначив львівського прокурора Тараса Дунаса на посаду прокурора Миколаївської області.

"Я знаю, що в Миколаєві немає української влади, що тут править кримінальний авторитет "Мультик" і його бізнес-партнери. Я це прекрасно розумію. Саме для цього я вам привіз людини саме з Львівської області. Щоб він точно зробив так, щоб не було бандитів. Він (новий прокурор - ред.) має прийти й зачистити цю болячку", - сказав Луценко під овації громадськост, яка зібралася на вході.