ГПУ пояснила, чому ФСБ переслідувала викраденого в Білорусі українця

У Генпрокуратурі прокоментували зникнення громадянина України Павла Гриба на території Білорусі

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генерального прокурора Євген Єнін.

Коментуючи цю ситуацію, він розповів, що зниклий хлопець познайомився з дівчиною з Росії в інтернеті, втім реальність її існування ще потрібно довести. Через соцмережі вони домовилися зустрітися у Білорусі, в результаті чого Павло сів на автобус до Гомеля, там пройшов прикордонний контроль без проблем, втім потім зник.

За  попередньою інформацією, він був затриманий місцевими правоохоронцями за запитом ФСБ Росії за підозрою у вчиненні теракту. 

"Щоб зрозуміти ступінь обгрунтованості підозри російських спецслужб треба взяти до уваги, що хлопець лише рік тому випустився зі школи, в армії ніколи не служив і в жодних бойових діях, в т.ч. на території РФ, участі не брав. Не виключено, що підставою для переслідування російськими спецслужбами українського громадянина стали його пости в соцмережах, що засуджували загальновідомий факт російської агресії проти України", - наголосив Єнін.

Він додав, що наразі прокуратура Чернігівщини вже зареєструвала кримінальне провадження та готує клопотання про надання міжнародно-правової допомоги до білоруських колег.