Гройсман назвав диверсією підвищення цін на автогаз

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив державним органам вжити заходів щодо зниження вартості палива та назвав підвищення цін на газ диверсією проти країни

Про це повідомляє прес-центр урядового порталу.

"Я хочу, аби служби, від кого це залежить, навели порядок на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача", - сказав главу уряду. 

Прем’єр-міністр підкреслив, що коливання ціни почалися не вчора, і про можливе ускладнення ситуації було відомо ще цієї весни.

"І що ми бачимо? Що люди були праві. Ситуація погіршується", - зазначив Гройсман.

Під час наради її учасники надали Главі Уряду інформацію про сьогоднішній стан справ на ринку та визначили проблеми, які існують.

Читайте також: Чому дорожчає газ на авто та на що чекати водіям

Так, попри стрімке зростання ринку спостерігається брак інфраструктури для створення запасів газу. Одночасно, протягом останнього року, значно скоротилася кількість трейдерів, які постачають скраплений газ з Росії, звідки надходить найбільша кількість цього виду палива. 

"Це є наслідок монополії. Наразі я вимагаю від АМКУ більш рішучих дій, а ще прошу всю інформацію - скільки було трейдерів, хто сьогодні працює на ринку, якими є джерела постачання палива - і цю статистику я покладу на стіл президенту України", - сказав Гройсман.