На ув'язненого у Криму активіста Балуха завели новий кримінал

Проти незаконно засудженого українця Володимира Балуха в окупованому Криму відкрили нову кримінальну справу

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Після того, як Володимир Балух та його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця. За заявою Ткаченка Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу стосовно Балуха за ч. 1 ст. 318 КК РФ (застосування насильства до представника влади)", - йдеться у повідомленні.

"Під час ранкового огляду камер ІТТ у коридорі (Балух) вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого політв'язень зайшов у камеру №2, узяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ІТТ по правій руці", - вказано у постанові щодо кримінальної справи 11 серпня 2017 року.

Водночас адвокат засудженого українця стверджує, що начальник ІТТ селища Роздольне Ткаченко сам напав на Балуха, а саме - вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ.

Адвокат політв'язня подав заяви про протиправні дії начальника ІТТ до поліції.

Читайте також: 3,5 роки тюрми за український прапор. Як Росія покарала кримчанина Балуха

Правозахисники стверджують, що нова кримінальна справа свідчить про продовження переслідування Балуха з політичних мотивів після неправосудного вироку.