У Маріуполі лікарі вимагали 6 тисяч за довідку про смерть

У Маріуполі викрито двох службових осіб Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи, які вимагали від рідних померлих до 6 тисяч гривень

Про це повідомляє прес-служба управління поліції у Донецькій області.

Зловживаючи своїм службовим становищем, лікарі судмедекспертизи за попередньою змовою вимагали з родичів померлих неправомірну вигоду за виконання своїх прямих обов’язків.

Розтин тіла та видачу довідки, необхідної для подальшого отримання свідоцтва про смерть та поховання людини, робили лише за умови надання хабара. Такса була фіксованою – від 3 до 6 тисяч гривень. За попередніми даними, громадян, які не мали необхідної суми, відправляли збирати її.

Поліцейськими затримані двоє судмедекспертів. Під час санкціонованого обшуку в їхніх службових кабінетах вилучено грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

За даним фактом триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади та конфіскацією майна.