Комісар ООН порівняв Трампа з водієм автобуса, який летить з гори

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн жорстко розкритикував главу Білого дому Дональда Трампа за нападки на представників різних соціальних груп

Про це передає DW.

Так, представник ООН засудив різкі і грубі висловлювання американського лідера на адресу жінок, мексиканців і мусульман.

Аль-Хусейн заявив, що Трамп вважає, ніби тим самим руйнує табу, проте насправді "діє безвідповідально, оскільки може загострити конфлікти в суспільстві".

"Мені здається, що президент керує автобусом з гуманізмом, і ми мчимо вниз по гірському серпантину. З точки зору прав людини, це небезпечне керування", - сказав він.

Комісар ООН також звернув увагу на нападки президента США на ЗМІ, зокрема, на його звинувачення на адресу CNN, The New York Times і The Washington Post про нібито поширення фейків.

"Досить дивно спостерігати, як свобода преси - не тільки один із стовпів американської конституції, а й те, що США багато років захищали, опинилася під ударом з боку президента", - заявив він,

Комісар зазначив, що гучні заяви Трампа можуть бути сприйняті як провокація і здатні привести до спалаху насильства щодо журналістів.