Порошенко обіцяє покарати винних у здорожчанні автогазу

Антимонопольний комітет повинен вжити всіх заходів, щоб не допустити зростання ціни на автомобільний газ

Про це заявив президент Петро Порошенко під час візиту до Львівської області, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що різке підвищення цін на зріджений газ є неприйнятним та не може залишатися без уваги влади, адже велика кількість українців використовує його для своїх автівок. За його словами, вже були проведені необхідні консультатції з урядом, під час яких сторони узгодили кілька позицій.

"Перше: Антимонопольний комітет має вжити всіх заходів, щоб не допустити  монопольного становища і зростання ціни. Будуть перевірені усі постачальники газу. І якщо буде факт отримання монополією високих прибутків, то ті, хто це допустив, будуть оштрафовані і ситуація буде повернута до норми", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Чому дорожчає газ на авто та на що чекати водіям

Він нагадав, що в умовах російської агресії, в Україні були ухвалені рішення щодо обмеження поставок скрапленого газу з Росії. Таким чином Україна повинна налагодити власне виробництво цього газу. 

"Вже у другій половині вересня поставлено завдання, впевнений, що воно має бути виконане, щодо зниження ціни на скраплений газ та притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо ці факти будуть встановлені", - підсумував Порошенко.