Distracted boyfriend. Звідки з’явився головний мем літа

Наприкінці літа в інтернеті нікому не вдалося заховатись від мему із хлопцем, який іде за руку зі своєю дівчиною та заглядається на іншу

Мем отримав назву "distracted boyfriend", що в перекладі з англійської означає "невірний хлопець".

Портал Wired знайшов автора цього багатостраждального фото. Ним виявився 45-річний житель Барселони Антоніо Гільємо. Чоловік знімає здебільшого для фотостоків. Фото "Distracted boyfriend" іспанець також зняв ще в 2015 році, аби пізніше продати.

"Я ніколи не думав, що одна з моїх фотографій може стати настільки популярною. Я до недавнього часу навіть не знав, що таке мем", - розповів виданню Гільємо.

Перші картинки молодого та невірного з’явились ще на початку 2017 року. Його опублікував користувач  @_dekhbhai_ з підписом "Познач друга, який закохується кожен місяць". Однак наступних півроку на distracted boyfriend не звертали уваги.

Ніхто не може визначити, хто ж перший згадав про невірного хлопця та розпочав цей потік мемів. Але в один момент фото опинилось усюди: його поширювали між друзями, придумували нові жарти та навіть почали використовувати у рекламі.

Не дивлячись на таку шалену популярність, автору фото на цьому заробити статок не вдалось. Вже відомий знімок продається на стоках і за рік його купили лише 700 раз, решта використовують незаконно. До прикладу, інші фото автора купляють 5-6 тисяч разів, а в день він продає близько 1,5 тисячі фото.

Антоніо не засмучується і розуміє, що так працюють соцмережі і не збираєтсья судитись із юзерами, які використали його фото. Окрім тих, які ображали самого автора чи моделей, зображених на знімку.