Київський екс-поліцейський запустив Telegram-бота, який допомагає при ДТП

Колишній патрульний поліцейський розробив і запустив Telegram-бота під назвою "БамперБот", який відтворює необхідний порядок дій після ДТП

Про це повідомляє ain.ua

Олександр Харченко, який нині вивчає програмування, розробив і запустив Telegram-бота під назвою "БамперБот". Головне призначення розробки - допомога людям, що потрапили в ДТП. Залежно від ситуації, в якій опинився водій, бот допоможе скласти європротокол, підкаже, як спілкуватися з поліцією і що робити для отримання страховки.

За його словами, ідея створення подібного бота прийшла під час служби в патрульній поліції: Олександр часто стикався з тим, що в аварійній ситуації люди губляться і не знають, що робити. Підказки "БамперБота" повинні допомогти впоратися у даній ситуації, або ж заздалегідь дізнатися, що потрібно робити в такому випадку.

Олександр написав алгоритм бота, який відтворює послідовність дій після ДТП, з можливістю вибрати з варіантів розвитку ситуації: наприклад, що робити в разі, якщо є постраждалі, або якщо поліція ще не на місці. "Я створював алгоритм, виходячи з особистих юридичних компетенцій і досвіду роботи в поліції, правильної тактики поведінки при оформленні ДТП", - розповідає автор бота.