Німецька компанія представила концепт нового Smart-автомобіля

Компанія Daimler створила безпілотний електричний концепт Smart Vision EQ Fortwo, в якому повністю відсутні кермо і педалі

Про це повідомляє The Verge.

Розробка являє собою бачення автовиробником міського автомобіля майбутнього і суті є прообразом однієї з наступних інкарнацій компактної моделі Smart.

Компактна двомісна модель має типові для бренду Smart габарити 2699x1720x1535 мм. Управління здійснюється за допомогою голосових команд і фірмового мобільного додатка.

Практично круглі скляні двері відчиняються назад, що дозволяє уникнути випадкових зіткнень з пішоходами та велосипедистами в умовах щільного міського трафіку. Завдяки спеціальному покриттю на скло можна проектувати додаткову інформацію. У салоні розташовані цифрова приладова панель і кілька LED-дисплеїв, один з яких розмістили зовні, на передньому бампері, завдяки чому авто може взаємодіяти з оточуючими - показувати час, погоду, дані про пробки, свій статус (вільний / зайнятий) і т.д.

Концепт Smart Vision EQ Fortwo буде продемонстрований на виставці Frankfurt International Motor Show 2017 разом з іншими моделями суббренда EQ.