У Києві затримали злочинців, які виготовляли фальшиві паспорти для росіян

У столиці поліцейські затримали учасників угрупування, які виготовляли підроблені паспорти для легалізації нелегальних мігрантів, зокрема для росіян

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що члени угруповання виготовляли фальшиві документи для громадян РФ та країн Близького Сходу, яких спільники повинні були нелегально переправляти через державний кордон України", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці вилучили підроблені печатки державних органів влади України, приватних юридичних осіб, банківських установ, нотаріусів, а також бланки паспортів, свідоцтв про народження, посвідок на проживання, довіреностей та свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану.

" Значну частину вилучених правоохоронцями документів становили паспорти громадян Російської Федерації, а також іноземців із регіонів з підвищеною терористичною активністю", - повідомляють в СБУ.

Наразі співробітники відомства перевіряють причетність власників цих документів до терористичної та іншої протиправної діяльності.

Організатору групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, його заарештовано.