В аеропорту Києва застрягла сотня туристів: туроператор не сплатив рейси

Майже сотня туристів застрягла в аеропорту "Жуляни", через те, що їхній туроператор не сплатив авіарейси

Про це повідомляє "ТСН".

"У нас рейс з Жулян на Тенеріфе, авіаперевізник Dart Airlines, туроператор "IdrisKa tour". На даний момент, інформації про виліт в аеропорту немає. Нам аеропорт оголосив, що туроператор не сплатив авіакомпанії цей переліт і зараз, по суті, близько 100 осіб перебувають в аеропорту і просто не можуть полетіти. Постраждало два рейси, перший Київ-Аліканте, а другий – Київ-Тенеріфе. Це чартерні рейси від авіакомпанії Dart", – розповів один із застряглих туристів.

Співробітники туроператора "IdrisKa tour" не відповідали по жодному номеру.

"Виходить, що туроператор ніяку інформацію не дає і всі телефони відключені, люди нервують, аеропорт ніякої відповідальності не несе. Зараз, по суті, це факт шахрайства з боку оператора і вирішення в нас ніякого немає", – додав турист.

Він розповів, що квитки в обидві сторони коштують приблизно 500-600 євро. За його інформацією, іспанський аеропорт знає про цей рейс, також вона була і на сайті "Жулян", але потім вона зникла.

Представники київського аеропорту підтвердили цей випадок і заявили, що раніше у них такого не було. За їхніми словами, за рейси не заплатили, тому їх зняли, але скоро очікується їхня оплата.