Росія перекинула на кордон з Україною дивізіон ракет "Точка-У", - ЗМІ

На кордоні з Україною з'явився повноцінний двобатарейний дивізіон ракетного комплексу "Точка-У" з додатковим боєкомплектом, засобами зв’язку та забезпечення (польові кухні та автономні електростанції)

Про це повідомляє InformNapalm з посиланням на відкриті дані.

22 серпня на YouTube було завантажено відео з російським військовим ешелоном під назвою "Волгоград. Потяг з військовою технікою". Як випливає з сюжету, техніка рухалася у західному напрямку, тобто в бік України.

Це ешелон із 40 платформ і вагонів, який перевозив 47 одиниць військової техніки та приблизно 170-200 військовослужбовців.

Читайте також: Голова Пентагону в Україні: без зброї, але з гарним заділом на майбутнє

"З великим ступенем ймовірності - на відео зафіксовано дивізіон 464-ї ракетної бригади ЗС РФ (Капустин Яр, Знаменськ) чи 60-го центру бойового застосування (Капустин Яр, Знаменськ)", - йдеться у повідомленні.

З огляду на те, що немає інформації про навчальні стрільби із застосуванням ОТРК "Точка-У" на маневрах "Захід-2017", перекидання повного дивізіону з додатковими ракетами в напрямку кордону з Україною від місця постійної дислокації та основного ракетного полігону Капустин Яр волонтери міжнародної спільноти InformNapalm називають "тривожним сигналом".

Пускові установки 9П129 - 4 одиниці

Транспортно-заряджаюча машина 9Т218 - 4 одиниці

Транспортна машина 9Т238 - 4 одиниці

Технічна машина 9В819-1 - 4 одиниці

Мобільні радіостанції Р-142БМ