В Україні відзначають День підприємця. PR

На урочистому засіданні правління УСПП, до якого долучились національні і закордонні партнери та парламентарі, говорили про пріоритети промислово-підприємницької спільноти на початку ділового сезону

Багато уваги приділили й стану справ в українській економіці та перспективам її подальшого розвитку, передає Еспресо.TV.

"Перестати займатися переможними реляціями з приводу так званого зростання внутрішнього продукту на рівні 2%. Падіння за попередній період склало мінус 17-20%. Тобто 2% це консервація кризи. І необхідно ставити більш серйозні завдання 6-8-10% зростання, тільки це дасть можливість позитивно змінити ситуацію і бізнес це вимагає", - сказав голова УСПП Анатолій Кінах.

Вже 25 років в пріоритеті ділового союзу — лобіювання інтересів малих та середніх підприємців, індустрії та експортерів. За неповний 2017-й бізнес-спільнота досягла чимало. Зокрема, домоглася 36-місячну розстрочки ввізного мита. А ще вдалося протидіяти введенню величезних тарифів за підключення до електромереж. Увага УСПП прикута і до розширення нових експортних можливостей для українських товаровиробників.

"Український бізнес підтримує незворотню інтеграцію України в економічний і політичний європейський і світовий простір. Для нас це питання, яке взаємозв'язано з необхідністю динамічної прискореної модернізації нашої економіки", - додав Кінах.

Попереду — проведення за ініціативою УСПП спільного засідання Кабінету міністрів та Національного банку. На ньому вирішуватимуть як підприємцям спростити доступ до дешевих фінансових ресурсів. Промисловці також долучаться до розробки держпрограми підтримки індустрії та імпортозаміщення.