Юнкер назвав святом набуття чинності угоди про асоціацію України та ЄС

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер привітав Україну з набуттям чинності угоди про асоціацію з ЄС та назвав цю подію святом для Європи

Про це йдеться у повідомленні Зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

"Рішучість - це чеснота. Сьогодні, незважаючи на всі труднощі, ми це зробили. З моменту вступу в силу угоди про асоціацію з Україною, Євросоюз виконує свої обіцянки нашим українським друзям. Я дякую всім тих, хто зробив це можливим: тим, хто стояв на Майдані і тим, хто наполегливо працюють, щоб реформувати країну. це свято для нашого Європейського континенту ", - сказав Юнкер. 

У свою чергу представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні зазначила, що сьогодні настав той день, над яким в ЄС та Україні так багато працювали.

"Це означає більш тісні зв'язки між нашими громадянами, великі ринки і більше можливостей для бізнесу та підприємців, збільшення обміну досвідом, інформацією та експертизою ", - запевнила вона. 

За її словами, українці та європейці поділяють спільні цінності, тому наша держава може розраховувати на допомогу євроспільноти у будь-який момент.