Підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися в квітні 2017 року, - міграційна служба

У Державній міграційній службі України заявляють, що законні підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися в квітні 2017 року і він зобов'язаний покинути територію країни

Про це повідомляється на офіційній сторінці ДМСУ у соціальній мережі Facebook.

"Підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року, при цьому інформацію про законне скасування дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання Давида Саакашвілі поширив 16 квітня у соцмережах його брат Міхеіл. Відразу після скасування підстав для перебування в Україні згадана особа зобов'язана була залишити територію України, однак цього зроблено не було, що є проявом неповаги та порушенням українського законодавства.

2 вересня порушника було виявлено працівниками Нацполіції та доставлено до підрозділу міграційної служби. Після з'ясування всіх обставин перебування особи на території України та надання ним пояснень, працівниками міграційної служби було правомірно винесено рішення про примусове повернення. Відповідно до закону та ухваленого рішення, порушник повинен залишити територію України, тобто виїхати до будь-якої країни світу, в інакшому випадку його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності", - йдеться в повідомленні.

У Держміграції зазначили, що тільки протягом серпня 2017 року в Україні виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності майже 3,5 тис. порушників міграційного законодавства, винесено близько 1400 рішень про примусове повернення, при цьому у 280 випадках винесено рішення про заборону в'їзду на територію України.