Двоє киян обміняли в банкоматах 100 тис. фальшивих доларів

Двоє чоловіків з Києва виготовляли фальшиві долари США, вони вносили їх до терміналу самообслуговування, а потім обмінювали на гривні

Про це повідомляє прес-центр Національної поліції Києва у Facebook.

"У червні до Шевченківського управління столичної поліції надійшло повідомлення від представника банку про те, що невідомі особи із використанням електронно-обчислювальної техніки шляхом обману привласнюють грошові кошти банку: під час обміну доларів на гривні у терміналах використовували підроблені купюри номіналом $100" , - йдеться у повідомленні.

Після інкасації терміналів самообслуговування, які налаштовані на валютно-обмінні операції, були виявлені купюри в $100 з ознаками підробки. Шахраї зуміли врахувати особливості електронної техніки, аби термінали не розрізнили фальшивки.

"Затримали підозрюваних у приміщенні магазину після того, як вони внесли у термінал самообслуговування підроблені $200. Зловмисники: 29-річний киянин, раніше судимий за вчинення грабунку, та 33-річний уродженець Черкас, раніше неодноразово судимий, востаннє – за вчинення розбійного нападу у квартирі", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Під час обшуку за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили: смужки паперу жовтого кольору, частини банкноти номіналом $100, лінійку, клейку стрічку, коректор, ніж для паперу та інші предмети, за допомогою яких злочинці підробляли іноземну валюту.

Крім того, були виявленні хімічні колби, ваги та інші предмети, які використовувалися для виготовлення амфетаміну, і пакети із готовою порошкоподібною речовиною. 

За інформацією фінансової установи, яка постраждала від дій злочинців, зловмисники збули іноземної валюти на суму близько $100 тисяч.

Чоловікам тепер загрожує до 20 років позбавлення полі із конфіскацією майна.