Магазин, з якого стерли графіті, орендував примішення в Інституту української мови НАН

Орендатор приміщення на Грушевського, з якого були стерті революційні графіті, не погоджував свої дії з Інститутом української мови Національної академії наук, який є орендодавцем

Про це повідомляє Інститут історії України НАН України у Facebook.

"Підозрюємо, що графіті знищено власником магазину "Емпоріум", що є орендатором приміщення Інституту української мови НАН України, без погодження із власником будинку (будинок по вул. Грушевського, 4 є власністю НАН України та знаходиться на балансі Інституту історії України НАН України, що не погодив договору оренди Інституту української мови із власником "Емпоріум") та всупереч пам'яткоохоронному законодавству (графіті на Грушевського, 4 є пам'яткою історії згідно наказу Міністерства культури України від 15.10.2014 № 869)", - йдеться в повідомленні Інституту.

Співробітники Інституту та інших гуманітарних академічних установ, що розміщуються в будинку, вкрай обурені подібними діями орендатора.

"Сподіваємось, що правоохоронні органи дадуть їм належну оцінку згідно з чинним законодавством", - повідомили орендодавці.

Інститут історії України НАН України звернувся до художника із проханням про відновлення графіті.