США допоможуть Україні створити Міністерство у справах ветеранів, - ЗМІ

У вересні-жовтні очікуються зустрічі на вищому рівні з питання створення в Україні Міністерства у справах ветеранів

У вересні - жовтні очікуються зустрічі на вищому рівні з питання створення в Україні Міністерства у справах ветеранів. Про це повідомляється в матеріалі порталу «Петро і Мазепа» 

Роботу на експертному рівні вже почали народні депутати Олександр Третьяков і Гліб Загорій. У червні вони вже побували з робочою поїздкою у Вашингтоні, де зустрілися з представниками Міністерства у справах ветеранів США. 

Парламентарії поділилися з американськими експертами і політиками інформацією про нинішній стан справ у державній підтримці ветеранів в Україні. Також Третьяков і Загорій повідомили про ініціативу Комітету ВР у справах інвалідів та ветеранів про створення єдиного органу міністерського рівня у справах українських ветеранів.

12 липня Президент України Петро Порошенко виступив за створення українського Міністерства у справах ветеранів. 

1 липня на зустрічі Порошенка з міністром оборони США Джеймс Меттіс було заявлено про необхідність створення Міністерства ветеранів та підтримки цього процесу з боку США.

Раніше парламентський комітет під керівництвом Третьякова вже організував парламентські слухання про становище ветеранів АТО в Україні та круглий стіл з приводу способів вдосконалення державної підтримки ветеранів.

В даний час в Україні понад 300 тис учасників бойових дій, які пройшли АТО.

Зараз програми підтримки ветеранів в Україні розосереджені між більш ніж 20 міністерствами та відомствами.