Стало відомо про візит заступника глави МВФ в Україну

Перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон перебуватиме в Києві з офіційним візитом 12-14 вересня

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МВФ.

В прес-службі також підтвердили прибуття в Україну у вересні місії МВФ у рамках четвертого перегляду програми EFF, при цьому зазначивши, що період роботи місії в Києві ще не затверджено.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом $16,75 млрд (за поточним курсом, - ред.) із першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по $1,6 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 рр. до $0,6 млрд.

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори щодо продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.