Столичні автомийки зливають брудну воду у Дніпро, - Асоціація рибалок

Автомийки у Києві скидають відходи у зливову каналізацію, де вода, насичена хімічними миючими засобами, оминає очисні споруди і потрапляє у Дніпро

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на прес-службу Асоціації рибалок України.

"При заборі питної води застарілі очисні споруди не читають формулу фосфатів, пропускаючи їх, і тому вони безперешкодно потрапляють в крани наших квартир" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо у водоймах фосфати викликають цвітіння водоростей, то потрапляючи в людський організм, вони провокують онкологічні захворювання.

У Києві працює 2726 офіційних автомийок, повідомляють у відомстві.

"За документами багато мийок використовують замкнутий цикл водоциркуляції. При будівництві під ними повинні бути побудовані резервуари", - зазначають у повідомленні.

У першому резервуарі вода відстоюється, там утворюється мул, який повинні відвозити на утилізацію на спеціальній машині. А в другому відбувається доочищення відстояної води. Потім вона знову використовується для мийки машин.

Перевірити виконання умов просто. Для цього необхідно дізнатися, звідки береться вода для мийки. Якщо з водопроводу або свердловини – тоді на автомийці немає замкнутого циклу.

Також необхідно перевірити журнал фіксації вивезення відстояного мулу – якщо його немає, то це означає, що мийка зливає брудну воду в зливову каналізацію.