Україна отримала від Грузії запит на видачу Саакашвілі

Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі

Про це заявив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна отримала запит про розшук, взяття під варту й екстрадицію Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був адресований Міністерству юстиції і Генеральній прокуратурі України", - сказав він.

Пєтухов зазначив, що за даними Головної прокуратури Грузії, Саакашвілі виступає обвинуваченим в 4 чотирьох кримінальних провадженнях, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу Грузії: ст. 182, яка передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах; ст.333 і ст.117 - зловживання службовим становищем посадовою особою, вчинене шляхом насильства або із застосуванням зброї; ч.2 ст. 332 - зловживання становищем посадовою особою.

Заступник міністра юстиції повідомив, що рішенням судді колегії у кримінальних справах Тбіліського міського суду від 2 серпня 2014 року Саакашвілі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.