Україна програла Ісландії у відборі ЧС-2018

Збірна України поступилася у гостях Ісландії у відбірковому матчі чемпіонату світу з футболу

Відбірковий турнір чемпіонату світу з футболу. Група I. 8-й тур

Ісландія - Україна 2:0

Голи: Гілфі Сігурдссон, 47, 66

Ісландія: Халльдоурссон – Севарссон, Інгасон, Рагнар Сігурдссон, Магнуссон – Хальфредссон (Скуласон 90), Гуннарссон – Гудмундссон, Б’ярнасон – Гілфі Сігурдссон (Фіннбогасон 90+2), Бодварссон (Сігурдарсон 67).

Україна: Пятов – Бутко, Ракицький, Хачеріді, Матвієнко – Степаненко (Ротань 77) – Малиновський (Зінченко 71), Коваленко – Ярмоленко, Коноплянка – Бесєдін (Кравець 71).

Попередження: Хальфредссон 2, Гілфі Сігурдссон 77 –Малиновський 55, Коваленко 77, Зінченнко 83.

Ісландія відкрила рахунок на початку 2-го тайму. Еміль Хальфредссон навісив з лівого флангу, Йохан Гудмундссон зачепив голкіпера збірної України Андрія Пятова по голові ногою, а Гілфі Сігурдссон розстріляв порожні ворота. Суддя порушення правил проти воротаря не зафіксував.

Другий гол українці пропустили на 66-й хвилині. Гудмундссон прострілив з правого флангу, а Гілфі Сігурдссон точно пробив по воротах та оформив дубль.

Ісландія перемогла 2:0, набрала 16 очок та відсунула Україну з 14 пунктами на четверте місце. Попри гостьову поразку від Туреччини збірна Хорватії з 16 очками зберегла лідерство. У турків стало, як і в українців, 14 балів, але за додатковими показниками вони треті.

Наступний матч Україна проведе 6 жовтня у гостях проти Косово, яке сьогодні програло Фінляндії – 0:1. 

 Читайте також: Ісландія - Україна. Все про відбірковий матч чемпіонату світу-2018