Вчені вилікували рак алкогольним гелем

Дослідникам з університету Дьюка (США) вдалося знайти спосіб лікування онкологічних захворювань, який показує 100% ефективність на гризунах

Хом'якам вилікували рак завдяки ін'єкціям гелю на основі етилового спирту, повідомляється в публікації American Council оn Science аnd Health.

Ін'єкції гелю на основі етанолу в певний тип пухлини, яка називається плоскоклітинний рак, привели до 100% лікування раку у піддослідних хом'яків. Метод заснований на тому, що при впливі великих доз етилового спирту клітини, в тому числі ракові, втрачають воду, а потім відмирають.

Для створення гелю розробники змішали етанол з етилцелюлозою. Отриманий розчин, при потраплянні в водне середовище пухлини перетворювався на стійкий гель і не торкався сусідніх органів. У шести з семи хом'яків через тиждень спостерігалися поліпшення, а на восьмий день експерименту всі сім пухлин регресували. Відзначається, що вплив на пухлину великих обсягів чистого етилового спирту призвів до позитивної динаміки в 4 з 12 випадків.

Вчені відзначають, що метод добре працює тільки для пухлин, які оточені особливою фіброзною капсулою. Також метод вимагає великої кількості етанолу, який може пошкодити навколишню тканину. Це лікування досить тривале.

Крім того, дослідникам доведеться виконати велику підготовчу роботу перед тим, як проводити аналогічні випробування спочатку на більших тваринах, а потім і на людях.