Два українські фільми потрапили в топ-10 найкасовіших стрічок за тиждень

Вперше в історії чарт уік-енду очолив фільм українського виробництва

Про це повідомляється у рейтингу Kinobusiness.

Комедія "DZIDZIO Контрабас" зайняла перше місце у чарті уік-енду. За перші чотири дні фільм режисера Олега Борщевського зібрав 7,65 млн гривень або $ 295 тис у 218 кінозалах, чим встановила і новий рекорд по дебютній касі для українського кіно.

Головні герої комедії - троє звичайних хлопців, які живуть недалеко від кордону. Вони возять контрабанду в іншу країну, щоб підзаробити грошей. Проте останнім часом прикордонники не пропускають жодного контрабандиста повз себе, тому хлопці приміряють на себе образи греко-католицьких священиків. Все йде добре до тих пір, поки дорогу друзям не переходить незнайома дівчина. Тепер це не контрабандисти, а мисливці. І приз (тобто дівчину) отримає найшвидший і найрозумніший.

 

Читайте також: Патріотичний, але далекий від мистецтва. Чому потрібно подивитися фільм "Червоний"

На другому місці рейтингу, зібравши 3,94 млн гривень, "оселився" "Емоджі фільм". В ньому йдеться про приховане у кожному мобільному телефоні місто, де живуть усі смайлики– СМСковіль, та пригоди одного з його жителів - Геніка.

А от другим українським фільмом у десятці  стала драма "Червоний". Кінокартина грузинського режисера Зази Буадзе зібрала 571 тис. гривень в другий уік-енд і 2,56 млн гривень або $ 100 тис за одинадцять днів, і наразі перебуває на шостому місці.