Директор магазину розповів, що не нищив графіті на Грушевського

Директор магазину, на фасаді якого стерли графіті, Ігор Доценко заявив, що не знищував "ікони гідності" і готовий допомогти у їх відновленні

Про це він розповів "Українській правді".

"Ми їх не видаляли. Я нікому ніяких вказівок не давав. Я не зацікавлений був це робити. Ці графіті були створені у мій день народження 12 лютого 2014 року. Під час революції вночі прийшли хлопці і спитали – ми тут розмальовуємо стіни. А я кажу: а чого ви питаєте? Робіть", - сказав Доценко.

Директор магазину заявив, що декілька років доглядає за графіті.

"Я 3,5 роки доглядав і підтримував технічний стан цих графіті, бо ті фарби, якими їх малювали – і нітрофарба, і масляна, і гуаш – вони вже до осені половина облетіла. Ми їх підмальовували, і в 2015 році, коли дійсно була загроза, що вони можуть зникнути, ми вкрили їх лаком", - сказав він.

Він назвав скандал з графіті провокацією.

"Тобто 3,5 роки їх доглядати, а тоді взяти їх замалювати? Причому зробити це тоді, коли всі з відпусток приїхали, коли у суботу повне місто людей, усі гуляють, ярмарки. Це провокація. Сам В’ятрович у себе на фейсбуці написав і своїм постом усе всім пояснив", - сказав Доценко.

Директор магазину стверджує, що не замальовував графіті.

"Я приїхав на роботу щось о дванадцятій - початку першої і побачив цю людину, я спитав, хто він і що тут робить, бо я знаю, що комунальні служби час від часу чистять фасади. Буквально зразу до мене під’їхала Віра Савченко, помічник нардепа Надії Савченко і сказала гнівно так: як же так, нащо ви замальовуєте, то ж неправильно. Я кажу – що ви кажете, ви ж самі бачите, що я щойно приїхав на машині", - зазначив Доценко.

Він розповів, що не знає чоловіка, який замальовував графіті.

"Я його не знаю. Він казав: "Мені сказали пофарбувати, і я фарбую", - розповів Доценко.