Фонд Порошенка і команда Резніченко відкрили 51 медіатеку в школах Дніпропетровської області

51 школа в Дніпропетровській області за літо була оснащена сучасними медіатеками

Проект став результатом співпраці команди голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко та Благодійного Фонду Порошенка, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Медіатека - це простір, в якому школярі можуть проводити вільний час, комунікувати один з одним, вчитися, консультуватися з педагогами і психологами, грати. Тут комфортна обстановка, зручні меблі, є книги, комп'ютери, розвиваючі ігри", - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Медіатеки також є безбар'єрним простором, покликаним допомогти дітям з особливими потребами інтегруватися в шкільне середовище, а їх одноліткам - навчитися толерантності та повноцінній взаємодії з такими дітьми. Всі медіатеки обладнані за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка в рамках програми "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації".

"Ми вдячні Благодійному Фонду Порошенка і особисто Марині Порошенко за співробітництво. Упевнений, що разом ми зможемо створити всі необхідні умови для розвитку і освіти дітей з особливими потребами. В цьому році в Дніпропетровській області будуть здані після капітального ремонту 25 шкіл, і всі вони стануть інклюзивними", - пообіцяв Валентин Резніченко.

За даними Дніпропетровської ОДА, на даний момент в Україні відкрито 68 медіатек при школах. 51 з них знаходяться в Дніпропетровській області, зокрема в Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді, Марганці, Покрові, Криничках, Кам'янському та інших населених пунктах. Близько 150 шкіл області вже працюють за стандартами відкритості.

Нагадаємо, 1 вересня Марина Порошенко і Валентин Резніченко відкрили опорну школу в селищі Петриківка. Школу відремонтували вперше за 87 років, оснастивши її медіатекою і ресурсної кімнатою для навчання дітей з особливими потребами за індивідуальними програмами. За словами Марини Порошенко, ресурсна кімната в Петриківській школі стане зразком, який буде впроваджуватися в інших регіонах.