У Києві запрацював найбільший центр з видачі біометричний паспортів. PR

В України з'явився найбільший центр із оформлення біометричних закордонних паспортів та ID-карток

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.TV.

29 серпня запрацював на повну потужність найбільший у нашій країні та на теренах колишнього Радянського союзу центр із оформлення біометричних закордонних паспортів та ID-карток. Під час двотижневого тестового режиму тут було вдосконалено усі технологічні та логістичні процеси, опрацьована нова спрощена схема прийому громадян.

"12 серпня було відкриття в тестовому режимі. До цього моменту відбувалося налаштування обладнання та всіх робочих систем центру. Сьогодні перший повноцінний робочий день, офіційне відкриття. З сьогоднішнього дня буде центр працювати в повному режимі. Графік роботи центру з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 20:00, в суботу з 9:00 до18:00 і в неділю з 10:00 до 14:00. Тож громадяни можуть звернутися в будь-який зручний для них час, після роботи можна прийти", - наголосила начальник 4 відділу обслуговування громадян "Паспортний сервіс" Анастасія Кузмицька. 

Новостворений Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" розташований на третьому поверсі універмагу "Україна". Його загальна площа тисячу чотириста квадратних метрів. Для прийому документів, фотографування та зняття біометричних даних тут використовують двадцять вісім робочих станцій. Люди отримують уже готові паспорти у дев’яти віконцях видачі. 

"У центрі попередньому, який переїхав в це нове приміщення, в середньому приймали близько 500 осіб на день. Виходячи з цього, можна припустити, що тут місця розраховано на кількість людей в 3 рази більше. Це дозволить прибрати черги з центрів і всі громадяни, які бажають, можуть прийти і оформитися тут в цьому центрі. Не потрібно займати черги заздалегідь, не потрібно стояти в черзі всю ніч, не потрібно записуватися в списки. Ви спокійно приходите протягом дня в будь-який зручний для вас час і подаєте документи", - розповіла Кузмицька. 

Віднині Центр зможе приймати тисячу п’ятсот чоловік на день. Він функціонує за принципом відкритого простору та гарантує відвідувачам комфорт та насправді європейський рівень сервісу.

Отримати свої біометричні закордонні паспорти в новому центрі прийшли зірки  української естради Ірина Білик та Марія Бурмака. 

"Від мене просто мої оплески і подяка. Хотілося б, щоб люди скористалися цією можливістю. адже раніше була велика проблема отримати візи. Зараз, маючи паспорт, можна і до друзів поїхати, до родичів. Хочу подякувати Паспортному сервісу. Приходьте, цікавтеся Паспортним сервісом і теж отримайте свій біометричний паспорт", - зазначила співачка Ірина Білик.  

Співачки гідно оцінили роботу "Паспортного сервісу".

"Я дуже багато їжджу за кордон, у мене закінчувалася шенгенська віза, я, чесно кажучи, відкладала до останнього моменту отримання біометричного паспорту, чесно кажучи боялася черг і боялася бюрократичних моментів. Але я здала документи дуже швидко. Дуже приємно, дуже дякую. Буду їздити згадувати вас теплими словами", - зауважила співачка Марія Бурмака.  

Також лишився  задоволений умовами обслуговування і легенда київського "Динамо", засновник дитячої академії футболу Владислав Ващук

"Всі говорять, що складно, а насправді подивіться - черг немає. Здати і подати документи - немає проблем", - підсумував Ващук. 

Власними враженнями знаменитості поділилися у "Книзі відгукові" та на згадку залишили свої  автографи. Аби зменшити ажіотаж навколо оформлення біометричних закордонних паспортів,підприємство планує найближчим часом реконструювати центри обслуговування громадян в інших містах нашої країни. На черзі – Львів та Одеса.

Усі ці заходи спрямовані на реалізацію державної міграційної політики у сфері паспортизації населення. Не останню роль центри на кшталт київського, виконуючи вимоги міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, відіграють у протидії будь-яким корупційним проявам під час оформлення документів.